Čučoriedková tvarohová torta so zeleným čajom
Čučoriedková tvarohová torta so zeleným čajom
Slávnostná na vzhľad, zaujímavá na reze. Spojenie Cesta Zelený čaj, čučoriedkového gélu a tvarohovej šľahačkovej náplne v zaujímavej torte.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Korpus: | 300 | g | Cesto Zelený čaj |
| 135 | g | tekutá vaječná melanž | |
| 135 | g | rastlinný olej | |
| Rozvar: | 60 | g | Fruitful Citrónový krém |
| 60 | g | voda | |
| Náplň 1: | 300 | g | Rosette |
| 300 | g | voda | |
| 150 | g | Zeesan Tvaroh | |
| Náplň 2: | 250 | g | Čučoriedkový gél |
| 185 | g | voda | |
| 13 | g | agar | |
| 13 | g | kryštálový cukor | |
| 1 | g | Flavour Lemon - aróma | |
| Dozdobenie: | 150 | g | Arabesque Blanc 29 % |
| 30 | g | Rosette |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame v mixéri lopatkou 4 minúty.
Pečieme v okrúhlej forme s priemerom 23 – 24 cm pri teplote 170 °C cca 35 minút. Po vychladení korpus rozrežeme na 1/3 a 2/3. Korpusy polievame citrónovým rozvarom (Fruitful Citrónový krém zmiešaný s prevarenou vodou). Všetky suroviny na náplň č. 2 prevaríme v hrnci a necháme čiastočne vychladnúť.
Náplň č. 1: Rosette si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie a už len ručne primiešame Zeesan Tvaroh (ktorý sme si rozmiešali vo vode).
Ak je to ešte potrebné, tak náplň došľaháme do tuhšej konzistencie. Na hrubší korpus (2/3) natrieme prvú 1/3 krému.
Čučoriedkový rozvar: Všetky suroviny necháme prevrieť v hrnci a následne takmer úplne vychladíme. Čučoriedkový rozvar natierame ako ďalšiu vrstvu.
Po čiastočnom zatuhnutí čučoriedkovej náplne priložíme druhý (1/3) korpus.
Následne natrieme zvyšný tvarohový krém.
Povrch polievame rozpustenou Arabesque Blanc - bielou, ktorú sme si zmiešali s tekutou Rosette na spôsob ganache. Necháme zatuhnúť.

Dodatočné informácie
pre 1 tortu á 1 500 g.
