Receptúry Receptúry

Čučoriedková tvarohová torta so zeleným čajom

Slávnostná na vzhľad, zaujímavá na reze. Spojenie Cesta Zelený čaj, čučoriedkového gélu a tvarohovej šľahačkovej náplne v zaujímavej torte.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 300 g Cesto Zelený čaj
135 g tekutá vaječná melanž
135 g rastlinný olej
Rozvar: 60 g Fruitful Citrónový krém
60 g voda
Náplň 1: 300 g Rosette
300 g voda
150 g Zeesan Tvaroh
Náplň 2: 250 g Čučoriedkový gél
185 g voda
13 g agar
13 g kryštálový cukor
1 g Flavour Lemon - aróma
Dozdobenie: 150 g Arabesque Blanc 29 %
30 g Rosette

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame v mixéri lopatkou 4 minúty.

Pečieme v okrúhlej forme s priemerom 23 – 24 cm pri teplote 170 °C cca 35 minút. Po vychladení korpus rozrežeme na 1/3 a 2/3. Korpusy polievame citrónovým rozvarom (Fruitful Citrónový krém zmiešaný s prevarenou vodou). Všetky suroviny na náplň č. 2 prevaríme v hrnci a necháme čiastočne vychladnúť.


Náplň č. 1: Rosette si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie a už len ručne primiešame Zeesan Tvaroh (ktorý sme si rozmiešali vo vode).

Ak je to ešte potrebné, tak náplň došľaháme do tuhšej konzistencie. Na hrubší korpus (2/3) natrieme prvú 1/3 krému.

Čučoriedkový rozvar: Všetky suroviny necháme prevrieť v hrnci a následne takmer úplne vychladíme. Čučoriedkový rozvar natierame ako ďalšiu vrstvu.

Po čiastočnom zatuhnutí čučoriedkovej náplne priložíme druhý (1/3) korpus.

Následne natrieme zvyšný tvarohový krém.

Povrch polievame rozpustenou Arabesque Blanc - bielou, ktorú sme si zmiešali s tekutou Rosette na spôsob ganache. Necháme zatuhnúť.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 1 500 g.

Čučoriedková tvarohová torta so zeleným čajom