Citrónovo-maková torta Velvet Fantasy
Citrónovo-maková torta Velvet Fantasy
Naše tipy pre kombinácie chutí: KORPUS - kombinácia s makom, čokoládovou dekoráciou NÁPLNE - všetky ovocné chute gélov, Frutafillov a Fruitful náplní, tvaroh, jogurt, mascarpone, ganáž z bielej čokolády Arabesque... DOZDOBENIE - Zeesany, šľahačka, Presta kombinácie so šľahačkou, Arabesque & ovocné ganáže...
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 600 | g | Velvet Fantasy Lemon Cake |
150 | g | Tek. vaječná melanž | |
150 | g | rastlinný olej | |
180 | g | voda | |
100 | g | Plnka maková Premium | |
Náplň: | 100 | g | Fruitful Malina |
75 | g | voda | |
75 | g | Zeesan Malina | |
400 | g | KEN Presto | |
Dozdobenie: | ľubovoľné čerstvé ovocie |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri prvej rýchlosti. Pečieme pri teplote 160 °C cca 40 – 45 minút.
Po vychladnutí prekrojíme na tri pláty.
Náplň: Ken Presto vyšľaháme na 80 %, Zeesan S-A Malina vymiešame s vodou, pridáme do šľahačky a došľaháme na požadovanú hustotu.
Fruitful Malina natrieme na prvý spodný plát a hotovým šľahačkovým krémom rovnomerne potrieme každý z 3 plátov.
Na dozdobenie môžeme použiť napríklad čerstvé ovocie v kombinácii s čokoládovými dekoráciami.