Novinky Novinky

Cereálny formový chlieb SHAPEMIX

Hotové výrobky zo Shapemix 75 majú o 65 % menej sacharidov*; 175 % viac bielkovín*; majú vysoký obsah vlákniny* * v porovnaní s normálnym pšeničným chlebom a pri dodržaní dávkovania zmesi Shapemix v pomere na múku 75 % Shapemix 75 : 25 % ražná múka. Vďaka vysokému obsahu vlákniny je v tele pomalšia absorpcia sacharidov z výrobkov Shapemix. Extra množstvo bielkovín zase pomáha vyhnúť sa pocitu hladu po zjedení hotového výrobku. Zmes je vhodná pre vegetariánov a vegánov.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 25 % ražná múka T 930
75 % SHAPEMIX 75 MZ ZSS
2 % čerstvé droždie
75 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 – 20 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť  460 g.

Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do foriem, dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 220 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 28 minút,

III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Zo zmesi Shapemix viete vyrobiť aj iné tvary chleba alebo pečivo.

Dodatočné informácie

Chlieb má po upečení á 400 g.

Cereálny formový chlieb SHAPEMIX