Novinky
Cereálny chlieb II. SHAPEMIX

Vysokohodnotná zmes ideálna pre výrobu: špeciálneho pšenično-ražného chleba a pečiva, žemlí, bagiet v kombinácii s našim radom SILKGRAIN zápar pre ešte lepšiu nutritívnu hodnotu. Chlieb je výnimočne mäkký s pružnou a elastickou striedkou a jedinečnou chuťou. Výborný objem chleba a dlhá čerstvosť hotových výrobkov. Shapemix 75 obsahuje ľanové, a slnečnicové semienko, pšeničnú vlákninu a otruby, teda také zložky, ktoré obsahujú viac bielkovín alebo vlákniny než sacharidov.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 25 % ražná múka T 930
75 % SHAPEMIX 75 MZ ZSS
3 % Amore L Soft Wheat
2 % čerstvé droždie
75 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 – 20 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť  460 g.

Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do foriem, dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 220 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 28 minút,

III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

_F3C3706zm.jpg

Dodatočné informácie

Chlieb po upečení á 400 g.

Cereálny chlieb II. SHAPEMIX