![Novinky Novinky](https://www.zeelandia.sk/novinky/@@images/image-1280-5aab7b54ffdc00e3b11ec64e0b55e7f8.jpeg)
![Novinky Novinky](https://www.zeelandia.sk/novinky/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Cereálna žemľa SHAPE
Cereálna žemľa SHAPE
Získajte jedinečný výrobok od Zeelandie do svojho sortimentu. Vďaka vysokému obsahu vlákniny je v tele pomalšia absorpcia sacharidov z výrobkov Shapemix. Extra množstvo bielkovín zase pomáha vyhnúť sa pocitu hladu po zjedení hotového výrobku. Zmes je vhodná pre vegetariánov a vegánov.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 25 | % | ražná múka T 930 |
75 | % | SHAPEMIX 75 MZ ZSS | |
20 | % | Silkgrain pumpkin carrot (tekvica mrkva) | |
2 | % | čerstvé droždie | |
65 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | 5 | % | Tekvicové semienko |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29°C. Zrenie cesta 15 – 20 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti. Navážka na 1 ks je 84 g.
Cestové kusy následne tvarujeme do tvaru žemlí, obalíme v posype a ukladáme na plechy.
Dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 13 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pre žemle so záparou á 75 g.
![Cereálna žemľa SHAPE](https://www.zeelandia.sk/novinky/shapemix-trendy-novinka-v-sortimente/cerealna-zemla-shape/@@images/image-400-f062fcdace31a0d500910b3e4992f966.jpeg)