Cereálna bageta SHAPE
Cereálna bageta SHAPE
Jedinečná nová zmes od Zeelandie na výrobu chleba a pečiva s menším obsahom sacharidov a bohatým podielom vlákniny a bielkovín. Jemnosť hotových výrobkov, výborne kombinovateľná s našimi modernými kvasmi a Silkgrain záparami.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 25 | % | ražná múka T 930 |
75 | % | SHAPEMIX 75 MZ ZSS | |
25 | % | Silkgrain/Mr.Korn Natura | |
2 | % | čerstvé droždie | |
70 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | 5 | % | Seedmix |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť 135 g cesto + 3 g je na posyp.
Tvarujeme do tvaru bagety, namočíme a obalíme v Seedmixe.
Ukladáme na vlnité plechy a pred pečením 2x narežeme.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 13 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pre bagety o hmotnosti á 120 g.