Novinky
Cereálna bageta SHAPE

Jedinečná nová zmes od Zeelandie na výrobu chleba a pečiva s menším obsahom sacharidov a bohatým podielom vlákniny a bielkovín. Jemnosť hotových výrobkov, výborne kombinovateľná s našimi modernými kvasmi a Silkgrain záparami.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 25 % ražná múka T 930
75 % SHAPEMIX 75 MZ ZSS
25 % Silkgrain/Mr.Korn Natura
2 % čerstvé droždie
70 % voda cca
Dozdobenie: 5 % Seedmix

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť 135 g cesto + 3 g je na posyp.

Tvarujeme do tvaru bagety, namočíme a obalíme v Seedmixe.

Ukladáme na vlnité plechy a pred pečením 2x narežeme.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 13 minút,

III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

pre bagety o hmotnosti á 120 g.

Cereálna bageta SHAPE