Citrónová bezlepková torta NUVOLA
Citrónová bezlepková torta NUVOLA
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 320 | g | Zero Problem Nuvola |
30 | g | kakaový prášok | |
280 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
70 | g | voda | |
Po upečení na korpus: | 100 | g | Arabesque Noir 58 % - pravá belgická čokoláda |
100 | g | čokoládové sušienky drvené | |
Želé: | 120 | g | voda |
18 | g | želatína | |
600 | g | Fruitful Citrónový krém | |
Mousse: | 245 | g | tekutá smotana |
150 | g | vaječný žĺtok | |
560 | g | Arabesque Blanc 29% - pravá biela belgická čokoláda | |
65 | g | voda + 13 g želatína | |
1000 | g | šľahačka napr. KEN Presto | |
Dozdobenie: | 180 | g | Fruitful Citrónový krém |
Technologický postup
Zo surovín na korpus si upečieme 1 korpus.
Po upečení ho prekrojíme na polovicu, jeden plát potrieme po vychladení pripravenou čokoládou spojenou so sušienkami.
Z druhého plátu vykrojíme menší kruh, ktorý použijeme neskôr.
Pripravíme si citrónové želé s Fruitful Citrónový krém. Následne si pripravíme smotanový mousse.
Na sušienkovo-čokoládovú vrstvu natrieme polovicu smotanového mousse, necháme stuhnúť a zalejeme vlažným citrónovým želé.
Po stuhnutí na želé nanesieme zvyšný smotanový mousse, pričom nezabudneme predtým umiestniť do stredu torty vykrojený krúžok korpusu.
Dozdobíme -povrch potrieme s Fruitful Citrónovým krémom a napr. ozdobne so šľahačkou a čokoládovými dekoráciami.