Tmavý bezlepkový chlebík Zero Problem
Tmavý bezlepkový chlebík Zero Problem
Bezlepkový chlebík z nášho nového radu ZERO PROBLEM v skvelej kombinácii dvoch zmesí - svetlej TASTY LF a tmavej MULTI DARK. V receptúre je použitý vyšší podiel tmavej zmesi Multi Dark. Náš tip: ak použijete do receptúry sušené droždie a extra podiel pohánkovej múky dosiahnete excelentnú chuť a kvalitu hotových bezlepkových výrobkov z daných zmesí (chlieb alebo pečivo).
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 70 | % | ZERO PROBLEM MULTI DARK |
30 | % | ZERO PROBLEM TASTY LF | |
4 | % | rastlinný olej | |
3 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
80 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 1 minútu rýchlo. Teplota cesta: 28 – 29 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 5 – 10 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 350 g a vytvarujeme
do guľatého tvaru. Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 15 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 20 – 25 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 5 – 10 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 350 g a vytvarujeme
do guľatého tvaru. Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 15 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 20 – 25 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka na 1 ks je 345 g. Hmotnosť po upečení á 300 g.