Receptúry Receptúry

Tmavá bageta Toscane Dark

Tmavá tekvicová bageta/pečivo, ktoré má jedinečnú chuť, farbu, štruktúru striedky a veľmi chutnú kôrku vďaka použitej zmesi (Panoplus) Toscane Dark. Ekonomické dávkovanie zmesi zaručí stredne silne tmavú striedku bagety, viditeľné kúsky tekvicových semienok v striedke. Použitý Amore L Soft Wheat zaručí menšie vysušovanie bagiet/pečiva a zároveň lepšiu vôňu a chuť.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
20 % Toscane Dark
1 % NON-E Premiumback
0,5 % Zeel. pekársky margarín
4 % čerstvé droždie
2,2 % soľ
62 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť.
Po vyzretí cesta rozdelíme na deličke cesta na klonky, ktoré následne tvarujeme
do tvaru bagiet. Ukladáme na plechy a dáme potom nakysnúť.
Po nakysnutí vložíme do pripravenej pece a pečieme s krátkym zaparením pece.
Kysnutie: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 9 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia 13 – 15 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1ks je 184 g. Hmotnosť po upečení á 160 g.

Tmavá bageta Toscane Dark