Receptúry Receptúry

Tlačený koláč s Drožďovkou

Úžasne jemné, s výbornou chuťou náplne. Čo môže byť lepšie ako pripraviť si tlačené koláče z Drožďovky od Zeelandie? Užite si výhody Drožďovky: jej moderné zloženie, nízke dávkovanie, výbornú jemnosť výrobkov po upečení a menšie vysychanie koláčov. Navyše ak ako náplň použijete kombináciu skvelej a kvalitnej Tvarohovej náplne pek. Zeelandia s Čučoriedkovým gélom všetci spotrebitelia ocenia ich chuť. A nezabudnite jemne posypať koláče žmolenkou pre ešte lepšiu chuť a vzhľad.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
5 % Drožďovka 5%
10 % rastlinný olej
15 % kryštálový cukor
1,5 % soľ
6 % čerstvé droždie
43 % voda cca
Náplň: 65 % Zeelandia tvar. náplň pekárska
7 % Čučoriedkový gél
Dozdobenie: 5 % Tekutá vaječná melanž
žmolenka

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 26 – 28 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 20 – 25 minút.
Delička 30 dielna: pres 1 850 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, vygúľame, vytvarujeme do tvaru tlačeného
koláča, naplníme. Dáme nakysnúť, prípadne dozdobíme žmolenkou a vložíme
do zaparenej pece a upečieme.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 12 – 14 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

navážka na1 ks je 62 g cesta + 25 g náplne, po upečení á 75 g.

Tlačený koláč s Drožďovkou