Tlačený koláč s Drožďovkou
Tlačený koláč s Drožďovkou
Úžasne jemné, s výbornou chuťou náplne. Čo môže byť lepšie ako pripraviť si tlačené koláče z Drožďovky od Zeelandie? Užite si výhody Drožďovky: jej moderné zloženie, nízke dávkovanie, výbornú jemnosť výrobkov po upečení a menšie vysychanie koláčov. Navyše ak ako náplň použijete kombináciu skvelej a kvalitnej Tvarohovej náplne pek. Zeelandia s Čučoriedkovým gélom všetci spotrebitelia ocenia ich chuť. A nezabudnite jemne posypať koláče žmolenkou pre ešte lepšiu chuť a vzhľad.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
5 | % | Drožďovka 5% | |
10 | % | rastlinný olej | |
15 | % | kryštálový cukor | |
1,5 | % | soľ | |
6 | % | čerstvé droždie | |
43 | % | voda cca | |
Náplň: | 65 | % | Zeelandia tvar. náplň pekárska |
7 | % | Čučoriedkový gél | |
Dozdobenie: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
žmolenka |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 26 – 28 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 20 – 25 minút.
Delička 30 dielna: pres 1 850 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, vygúľame, vytvarujeme do tvaru tlačeného
koláča, naplníme. Dáme nakysnúť, prípadne dozdobíme žmolenkou a vložíme
do zaparenej pece a upečieme.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 12 – 14 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 20 – 25 minút.
Delička 30 dielna: pres 1 850 g.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, vygúľame, vytvarujeme do tvaru tlačeného
koláča, naplníme. Dáme nakysnúť, prípadne dozdobíme žmolenkou a vložíme
do zaparenej pece a upečieme.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 12 – 14 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka na1 ks je 62 g cesta + 25 g náplne, po upečení á 75 g.