Receptúry Receptúry

Rustikálny - dlho zrejúci koreň

Vychutnajte si tú správnu štruktúru a chuť pekárskeho výrobku v receptúre na Dlhozrejúci koreň s Amore L Soft Wheat. Použité prípravky obsahujú čo najmenej éčok. Dlhé zrenie cesta zaručí výnimočnú chuť a jedinečnú štruktúru striedky. Zároveň chutnú a pekne sfarbenú kôrku vďaka prídavku Amore L Soft Wheat. Náš tip: Nezabudnite aj Vy v pekárni ochutnať tento výrobok - ideálne dozdobený napr. v talianskom štýle na spôsob bruschetty.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
5 % Amore L Soft Weat
1 % NON-E Premiumback
4 % NON-E Stabilizátor chleba a pečiva
3 % čerstvé droždie
1,5 % soľ
2 % rastlinný olej
75 % ľadová voda cca

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 7 minút rýchlo. Teplota cesta: 20 – 23 °C.
Cesto preložíme do naolejovanej prepravky a necháme odstáť 10 min.
Potom cesto preložíme a tento proces opakujeme 3x.
Teraz cesto necháme odstáť 70 – 90 minút v priestoroch pekárne.
Potom cesto vyklopíme a nadelíme ručne alebo na deličke na požadovanú hmotnosť.
Delička 30 dielna: pres 8 625 g.
Stočíme do tvaru koreňa a ukladáme na plechy.
Kysiareň: 30 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 280 °C, s parou, zatvorený odťah, 8 minút,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
Celková doba pečenia je 16 – 18 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

navážka na 1 ks 288 g - váha po upečení á 250 g.

Rustikálny - dlho zrejúci koreň