Receptúry Receptúry

Vianočný twister s LEVANTOM

Twister - dobre známy a predsa jedinečný práve zo Zeelandie - spojením kvalitných surovín Korent Vanilla a náplne LEVANTO - lieskovo -orieškovej náplne zažijete jedinečný chuťový zážitok. Ideálny pre rodinné balenia.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
20 %   Korent Vanilla
6 %   čerstvé droždie
1,6 %   soľ
5 %   Zeel.margarín Zeelback
52 %   voda cca

Náplň:

90 %   LEVANTO-lieskovo oriešková náplň
50 %   voda

Dozdobenie:

5 %   Tek.vaj.melanž/vajcia

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta: 26 - 27 ºC. Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

Navážka na 1 ks cesta je 225 g. Navážka náplne na 1 ks je 171 g. Cestové kusy vygúľame, necháme odpočinúť, rozvaľkáme na placky, naplníme, zvinieme, pozdĺžne narežeme a prepletáme tak, aby plnka ostávala na vrchu. Dáme na plechy nakysnúť. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

Kysnutie: 55 - 65 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

Pečenie:

I. 220 ºC, s parou, zatvorený odťah, 8 minút,

II. 210 ºC, bez pary, po 5 min. otvoriť odťah, 10 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Vianočný twister s LEVANTOM