Vianočný twister s LEVANTOM
Vianočný twister s LEVANTOM
Twister - dobre známy a predsa jedinečný práve zo Zeelandie - spojením kvalitných surovín Korent Vanilla a náplne LEVANTO - lieskovo -orieškovej náplne zažijete jedinečný chuťový zážitok. Ideálny pre rodinné balenia.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
20 % | Korent Vanilla | |
6 % | čerstvé droždie | |
1,6 % | soľ | |
5 % | Zeel.margarín Zeelback | |
52 % | voda cca |
Náplň:
90 % | LEVANTO-lieskovo oriešková náplň | |
50 % | voda |
Dozdobenie:
5 % | Tek.vaj.melanž/vajcia |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta: 26 - 27 ºC. Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Navážka na 1 ks cesta je 225 g. Navážka náplne na 1 ks je 171 g. Cestové kusy vygúľame, necháme odpočinúť, rozvaľkáme na placky, naplníme, zvinieme, pozdĺžne narežeme a prepletáme tak, aby plnka ostávala na vrchu. Dáme na plechy nakysnúť. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.
Kysnutie: 55 - 65 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 220 ºC, s parou, zatvorený odťah, 8 minút,
II. 210 ºC, bez pary, po 5 min. otvoriť odťah, 10 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.