Receptúry Receptúry

Vianočná štóla

Korent vanilla je výborná zmes pre výrobu kysnutých výrobkov s vanilkovou chuťou. Jemná štruktúra striedky, výborná chuť a vôňa výrobkov ako sú vianočky, záviny, jemné pečivo rôznych tvarov. Výrobky pomalšie vysychajú a majú dlhšiu trvanlivosť. Dávkovanie: 8 - 20% na množstvo použitej múky.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
10 %   Korent Vanilla
6 %   čerstvé droždie
10 %   Zeel. marg. Zeelback/maslo
10 %   kryštálový cukor
1,5 %   soľ
48 %   hrozienka
27 %   kandizované ovocie
45 %   voda cca

Dozdobenie:

14 %   Decor -cukor/MONT BLANC
5 %   Zeel. marg. Zeelback/maslo rozpustené

Technologický postup

Hrozienka vopred namočíme do teplej vody na 1 hodinu. Hrozienka necháme odkvapkať.

Kandizované ovocie a hrozienka pridáme 1 minútu pred dokončením miesenia.

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 26 – 28 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť a necháme odpočinúť.

Tvarujeme do oválneho tvaru hrúbky 2 - 3 cm, potom stred upravíme na hrúbku 1 cm a preložíme na polovicu.

Kysnutie: 50 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 200 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,

III. 180 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Vianočná štóla