Receptúry
Vianočná štóla

Korent vanilla je výborná zmes pre výrobu kysnutých výrobkov s vanilkovou chuťou. Jemná štruktúra striedky, výborná chuť a vôňa výrobkov ako sú vianočky, záviny, jemné pečivo rôznych tvarov. Výrobky pomalšie vysychajú a majú dlhšiu trvanlivosť. Dávkovanie: 8 - 20% na množstvo použitej múky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
10 % Korent Vanilla
6 % čerstvé droždie
10 % Zeel. marg. Zeelback/maslo
10 % kryštálový cukor
1,5 % soľ
48 % hrozienka
27 % kandizované ovocie
45 % voda cca
Dozdobenie:
14 % Decor -cukor/MONT BLANC
5 % Zeel. marg. Zeelback/maslo rozpustené

Technologický postup

    Hrozienka vopred namočíme do teplej vody na 1 hodinu. Hrozienka necháme odkvapkať.

    Kandizované ovocie a hrozienka pridáme 1 minútu pred dokončením miesenia.

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 26 – 28 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

    Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť a necháme odpočinúť.

    Tvarujeme do oválneho tvaru hrúbky 2 - 3 cm, potom stred upravíme na hrúbku 1 cm a preložíme na polovicu.

    Kysnutie: 50 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 200 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,

    III. 180 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Vianočná štóla