![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-1280-f490951402ad17f7b8a13839a699297b.jpeg)
![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Vianočná roláda z Cesta korzenného
Vianočná roláda z Cesta korzenného
Jedinečná vianočná roláda bohatá na sušené ovocie a potretá slivkovým lekvárom industrie. Ideálna pre adventné obdobie.
Hmota:
500 g | Cesto korzenné (perníkové) | |
125 g | Zeel.marg. Zeelback | |
100 g | pš. múka T 512 | |
25 g | med | |
100 g | vlažná voda |
Náplň:
200 g | Slivkový lekvár industrie | |
150 g | sušené slivky - sekané | |
200 g | kandizované ovocie | |
100 g | vlašské orechy - sekané |
Na potretie a dozdobenie:
30 g | Tek. vaj. melanž/vajcia | |
50 g | mandľové lupienky |
Technologický postup
Receptúra je na 1 roládu dlhú 60 cm.
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a necháme jeden deň odpočívať v chlade.
Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pečnom papieri na rozmer 40x60 cm. (dĺžka je 60cm). Plát potrieme slivkovým lekvárom a rovnomerne posypeme
zvyšnými surovinami –slivkami, kandizovaným ovocím a orechmi. Potom plát za pomoci pečného papiera stočíme do tvaru rolády a zatiahneme pomocou pravítka.
Roládu natrieme vaječnou melanžou a posypeme mandľami. Pečieme pri teplote 180-170 °C cca 15-20 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a potom krájame na 30 ks o hmotnosti 50 g.
Výrobok je trvanlivého charakteru – trvanlivosť cca 1 mesiac pri skladovaní v chlade 4-6 °C.
Upozornenie: v prípade, že nám roláda počas pečenia praskne, po upečení ju ešte teplú zabalíme do pečného papiera, zatiahneme a necháme vychladnúť.
Výrobok je ideálny aj pre rodinné balenia.
![Vianočná roláda z Cesta korzenného](https://www.zeelandia.sk/receptury/vianocne-receptury/vianocna-rolada-z-cesta-korzenneho/@@images/image-400-2a96ce2d21078dff2021daf11ef35596.jpeg)