Vianočná roláda z Cesta korzenného
Vianočná roláda z Cesta korzenného
Jedinečná vianočná roláda bohatá na sušené ovocie a potretá slivkovým lekvárom industrie. Ideálna pre adventné obdobie.
Hmota:
| 500 g | Cesto korzenné (perníkové) | |
| 125 g | Zeel.marg. Zeelback | |
| 100 g | pš. múka T 512 | |
| 25 g | med | |
| 100 g | vlažná voda |
Náplň:
| 200 g | Slivkový lekvár industrie | |
| 150 g | sušené slivky - sekané | |
| 200 g | kandizované ovocie | |
| 100 g | vlašské orechy - sekané |
Na potretie a dozdobenie:
| 30 g | Tek. vaj. melanž/vajcia | |
| 50 g | mandľové lupienky |
Technologický postup
Receptúra je na 1 roládu dlhú 60 cm.
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a necháme jeden deň odpočívať v chlade.
Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pečnom papieri na rozmer 40x60 cm. (dĺžka je 60cm). Plát potrieme slivkovým lekvárom a rovnomerne posypeme
zvyšnými surovinami –slivkami, kandizovaným ovocím a orechmi. Potom plát za pomoci pečného papiera stočíme do tvaru rolády a zatiahneme pomocou pravítka.
Roládu natrieme vaječnou melanžou a posypeme mandľami. Pečieme pri teplote 180-170 °C cca 15-20 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a potom krájame na 30 ks o hmotnosti 50 g.
Výrobok je trvanlivého charakteru – trvanlivosť cca 1 mesiac pri skladovaní v chlade 4-6 °C.
Upozornenie: v prípade, že nám roláda počas pečenia praskne, po upečení ju ešte teplú zabalíme do pečného papiera, zatiahneme a necháme vychladnúť.
Výrobok je ideálny aj pre rodinné balenia.
