Receptúry
Vianočná roláda z Cesta korzenného

Jedinečná vianočná roláda bohatá na sušené ovocie a potretá slivkovým lekvárom industrie. Ideálna pre adventné obdobie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota:
500 g Cesto korzenné (perníkové)
125 g Zeel.marg. Zeelback
100 g pš. múka T 512
25 g med
100 g vlažná voda
Náplň:
200 g Slivkový lekvár industrie
150 g sušené slivky - sekané
200 g kandizované ovocie
100 g vlašské orechy - sekané
Na potretie a dozdobenie:
30 g Tek. vaj. melanž/vajcia
50 g mandľové lupienky

Technologický postup

    Receptúra je na 1 roládu dlhú 60 cm.

    Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a necháme jeden deň odpočívať v chlade.

    Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pečnom papieri na rozmer 40x60 cm. (dĺžka je 60cm). Plát potrieme slivkovým lekvárom a rovnomerne posypeme
    zvyšnými surovinami –slivkami, kandizovaným ovocím a orechmi. Potom plát za pomoci pečného papiera stočíme do tvaru rolády a zatiahneme pomocou pravítka.
    Roládu natrieme vaječnou melanžou a posypeme mandľami. Pečieme pri teplote 180-170 °C cca 15-20 minút.
    Po upečení necháme vychladnúť a potom krájame na 30 ks o hmotnosti 50 g.

    Výrobok je trvanlivého charakteru – trvanlivosť cca 1 mesiac pri skladovaní v chlade 4-6 °C.
    Upozornenie: v prípade, že nám roláda počas pečenia praskne, po upečení ju ešte teplú zabalíme do pečného papiera, zatiahneme a necháme vychladnúť.


    Výrobok je ideálny aj pre rodinné balenia.

Vianočná roláda z Cesta korzenného