Receptúry
Perníkové Panna Cotta rezy

Vianočná inšpirácia z Cesta korzenného (perníkového) a slivkového lekváru v kombinácii s jemnou vanilkovou Panna Cottou. Jemne dozdobené čokoládovými hviezdičkami vyrobenými z Scaldis dark (môžete použiť aj SMET čokoládové sezónne alebo celoročné čokoládové dekorácie).

Cesto:

750 g   Cesto korzenné (perníkové)
190 g   rastlinný olej
340 g   voda

Náplň 1:

450 g   Slivkový lekvár sladený

Náplň 2:

1000 g   Panna Cotta
250 g   Cream Rosette

Technologický postup

Všetky suroviny miešame pomocou lopatky pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do plechu o rozmere 30x40cm (60x20cm) vystriekaného Carlex Spray. Pomocou drezírovacieho vrecka nanesieme na povrch pásy slivkového lekváru. Pečieme pri 180°C cca 25-30 min. Po upečení necháme dôkladne vychladiť. Panna Cottu vyšľaháme spolu s Cream Rosette na nadýchaný krém.Natrieme na povrch zákusku a necháme poriadne stuhnúť- najlepšie do druhého dňa. Dekorujeme podľa fantázie napr. SMET čokoládovými dekoráciami.

Perníkové Panna Cotta rezy