Receptúry
Opekance klasik s Lactorex originál

Chutné a kvalitné opekance pre nielen vianočné obdobie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Základná receptúra:
100,0 % Pšeničná múka T 512
2,0 % Lactorex orig. (kód č. 102)
4,0 % Zeelandia margarín pekársky/Zeelback
6,0 % cukor kryštál
5,0 % droždie čerstvé
1,8 % soľ
50,0 % voda cca
Múka na podsypanie:
0,3 % múka T 512 pšen. hladká špeciál

Technologický postup

    Technologický postup:

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 28 st. Celsia.

    Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

    Jednotlivé cestové kusy vyformujeme do tvaru placky, nakrájame ruk-cukom na štvorčeky

    a pomúčime hladkou múkou. Preosejeme prebytočnú múku a ukladáme na plechy.

    Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 st. Celsia, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie: zaparená pec, teplota postupne klesajúca: 245 - 230 - 220 st. Celsia.

    Odťah otvoríme po 2 minútach. Doba pečenia: 8 - 9 minút.

    Po upečení nechajte dobre obschnúť (najlepšie do druhého dňa) a až potom zabaľte.

    Z receptúry pri 100 kg múky získate 51 balení po 250 g.