Receptúry
Makové rezy s MAMAS PIE

Chutné makové rezy z našej zmesi Mamas pie ( na prípravu krehkého cesta) a Zmesi na makovník jemne dochutené s ovocnou ríbezľovou náplňou a dozdobené sladučkým fondánom.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto 1:
500 g MAMAS PIE
140 g Zela delikates
40 g voda
Cesto 2:
500 g Zmes na makovník
220 g voda
70 g olej
Náplň 1:
400 g ovocná náplň ríbezľová cukr.
Náplň 2:
100 g ovocná náplň ríbezľová cukr.
Dozdobenie:
500 g Zela biely fondant

Technologický postup

    Všetky suroviny na cesto 1 zmiešame do homogénnej hmoty. Rozvaľkáme do plechu o rozmere 60 x 20 cm ( alebo 30x40 cm).

    Pečieme pri teplote 160 - 180 °C cca 15 - 20 minút.

    Medzitým si pripravíme liate cesto zo Zmesi na makovník:

    Zmes na makovník s vodou zmiešame pomocou lopatky (nešľaháme) pri pomalých otáčkach počas 2 - 3 minút, kým sa nespoja do homogénnej hmoty.
    Potom prilejeme postupne rastlinný olej a domiešame len 1 minútu.
    Hmotu nalejeme na plech 60 x 20 cm vystriekaný s Carlex Spray. Cesto rovnomerne rozlejeme po plechu.
    Pečieme pri 160 °C cca 25 minút.

    Krehký plát s Mamas pie necháme vychladnúť v plechu, po vychladnutí ho jemne potrieme s ovocnou ríbezľovou náplňou a naň položíme vychladnutý makový plát, ktorého povrch pretrieme jemne 100 g ríbezľovou náplňou. Dozdobíme nahriatým Zela bielym fondánom (do ktorého môžeme pridať malé množstvo vody - cca 25 g).

    Krájame na požadované rezy.

Makové rezy s MAMAS PIE