Receptúry Receptúry

Kysnutý muffin/štóla s hrozienkami

Vianoce po celý rok? Vychutnajte si ich v podobe tvarohových muffiniek zo štólového cesta - ako náplň môžete použiť napr. hrozienka, kandizované ovocie, sušené slivky, čokoládovú dekoráciu, mak alebo vhodné ovocné a pudingové náplne. Do cesta môžete pridať namiesto TOP tvarohovej náplne aj Tvarohovú náplň štandard A. Taktiež na cesto môžete použiť okrem Korent Europe aj Korent Vanilla, Backcreme, Butter backcreme, Lactorex originál.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
10 %   Korent Europe/Vanilla
6 %   čerstvé droždie
10 %   Zeel. marg. Zeelback/maslo
10 %   kryštálový cukor
1,2 %   soľ
40 %   hrozienka
20 %   Tvarohová náplň štandard A/Top
46 %   voda cca

Dekorácia:

14 %   Mont Blanc -nerozpustný posypový cukor
5 %   Zeel. marg. Zeelback/maslo rozpustené

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

Klonky o hmotnosti 90 g vygúľame a ukladáme do tulip papierových foriem /muffin veľkých foriem (napr. 70-80 g) uzáverom hore.

Po upečení potrieme roztopeným margarínom a posypeme dekoračným cukrom.

Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,

II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,

III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

 

Kysnutý muffin/štóla s hrozienkami