Receptúry
Jednoduchý a chutný perníkový koláč so slivkovým lekvárom

Výborný a pritom jednoduchý Perníkový koláč naplnený so Slivkovým lekvárom industrie - ideálnym na rozotieranie - alebo si ho môžete jednoducho pripraviť so Slivkovým kompótom, pričom odkvapkané polovičky sliviek rovnomerne naukladáme na povrch koláča pred pečením - cesto korzenné (perníkové) veľni dobre nesie náplne a tie sa neprepadávajú nadol počas pečenia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
1000 g Cesto korzenné (perníkové)
250 g rastlinný olej
450 g voda
Náplň:
400 g Slivkový lekvár ndustrie
Dozdobenie:
150 g Zela cukr. poleva tmavá

Technologický postup

    Receptúra pre plech 60 x 20 cm alebo 30 x 40 cm.

    Cesto miešame pri pomalých otáčkach počas 4 minút.
    Dáme do formy 60x 20 cm vystriekanej s Carlex Spray.

    Pečieme pri teplote 160 – 180 °C cca 45 - 50 minút.

    Po upečení prekrojíme a potrieme slivkovým lekvárom. Povrch koláča polejeme Zela cukrárskou polevou tmavou.

    Krájame na kocky alebo trojuholníky.

Jednoduchý a chutný perníkový koláč so slivkovým lekvárom