Receptúry
Vianočný koláčik s Jung Basis Rühr biely

Adventné obdobie a vianočný čas miluje každý a v tomto období ľudia siahnu aj po niečom výnimočnom a inom než bežne nakupujú. Pripravili sme pre Vás receptúru na Vianočný koláč (biely/kakaový) s obľúbenou zmesou Jung Basis Rühr a kandizovaným ovocím. Výrobok je jednoduchý na spracovanie a pritom veľmi efektný na reze a výborný na chuť. Je trvanlivejšieho charakteru a stačí ho pekne dozdobiť s tmavou alebo bielou polevou. Vianočný koláč biely/kakaový je ideálny pre rodinné balenia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota:
750 g Jung Basis Rühr
420 g tek.vaj. melanž/vajcia
350 g repkový olej
50 g kakaový prášok
150 g kandizované ovocie
100 g hrozienka
100 g sekané orechy
Dozdobenie polevou:
500 g Zela cukrárska poleva biela
50 g Zela cukrárska poleva tmavá

Technologický postup

     

    Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min.

    Vymiešané cesto dávkujeme do plechu o rozmere 60x20cm (alebo 30x40 cm)  vystlaného pečným papierom.

    Pečieme pri 170°C cca 35-40 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Po upečení a vychladení  krájame na 8 kusov (pri plechu 60x20 cm) alebo ľubovoľne pri plechu 30x40 cm.

    Jednotlivé kusy polejeme bielou čokoládovou polevou a prestriekame tmavou polevou.

    Výrobok je vhodný pre rodinné balenia. 

Vianočný koláčik s Jung Basis Rühr biely