Receptúry
Vianočný koláčik s Jung Basis Rühr biely

Adventné obdobie a vianočný čas miluje každý a v tomto období ľudia siahnu aj po niečom výnimočnom a inom než bežne nakupujú. Pripravili sme pre Vás receptúru na Vianočný koláč (biely/kakaový) s obľúbenou zmesou Jung Basis Rühr a kandizovaným ovocím. Výrobok je jednoduchý na spracovanie a pritom veľmi efektný na reze a výborný na chuť. Je trvanlivejšieho charakteru a stačí ho pekne dozdobiť s tmavou alebo bielou polevou. Vianočný koláč biely/kakaový je ideálny pre rodinné balenia.

Hmota:

750 g   Jung Basis Rühr
420 g   tek.vaj. melanž/vajcia
350 g   repkový olej
50 g   kakaový prášok
150 g   kandizované ovocie
100 g   hrozienka
100 g   sekané orechy

Dozdobenie polevou:

500 g   Zela cukrárska poleva biela
50 g   Zela cukrárska poleva tmavá

Technologický postup

 

Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min.

Vymiešané cesto dávkujeme do plechu o rozmere 60x20cm (alebo 30x40 cm)  vystlaného pečným papierom.

Pečieme pri 170°C cca 35-40 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Po upečení a vychladení  krájame na 8 kusov (pri plechu 60x20 cm) alebo ľubovoľne pri plechu 30x40 cm.

Jednotlivé kusy polejeme bielou čokoládovou polevou a prestriekame tmavou polevou.

Výrobok je vhodný pre rodinné balenia. 

Vianočný koláčik s Jung Basis Rühr biely