Receptúry
Mliečne opekance makové s Lactorex originál

Chutné a kvalitné mliečne opekance - jedinečne pripravené s makom nielen vianočné obdobie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Základná receptúra:
100,0 % Pšeničná múka T 512
1,5 % Lactorex originál
3 % Bravčová masť škvarená
6,0 % cukor kryštál
6,0 % droždie čerstvé
1,5 % soľ
3,0 % Zeelmilk/sušené mlieko
10,0 % mak modrý nemletý
52,0 % voda cca
Múka na podsypanie:
0,3 % múka T 512 pšen. hladká špeciál

Technologický postup

    Technologický postup:

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 8 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 27 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Navážiť 2 kg presy, vydeliť na deliacom stroji.

    Tvarovať na rožkovom stroji, ručne upraviť a nasekať škrabkou na 1 cm. Obaliť v múke, preosiať a rozložiť na plech.

    Kysnutie: 40 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, otvorený odťah, 4 minúty,

    II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,

    III. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Mliečne opekance makové s Lactorex originál