 
             
          UrBayr špaldová bageta
UrBayr špaldová bageta
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt | 
|---|---|---|---|
| Cesto: | 75 | % | pšeničná múka T 512 | 
| 25 | % | UrBayr zmes (Clean label) | |
| 25 | % | Silkgrain Spelt (špalda) | |
| 3 | % | Amore L Soft Wheat | |
| 1 | % | soľ | |
| 2 | % | čerstvé droždie | |
| 62 | % | voda cca | |
| Dozdobenie: | 7 | % | Seedmix | 
Technologický postup
Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 28°C. Zrenie cesta 25 – 30 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré rozvážime na požadovanú hmotnosť 135 g.
Cestové kusy následne tvarujeme - najlepšie ručne, do tvaru bagiet a obalíme v posype, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť.
Po nakysnutí narežeme na povrchu a pečieme.
Kysnutie: 50 –55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 230 °C, bez pary, po 3 min. otvoriť odťah, 12 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pre bagety á 120 g.
 
                