UrBayr bochník so Silkgrainom
UrBayr bochník so Silkgrainom
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Cesto: | 70 | % | pšeničná múka T 650 |
| 30 | % | UrBayr zmes (Clean label) | |
| 25 | % | Silkgrain Onion Garlic (cibuľa cesnak) | |
| 3 | % | Amore L Soft Wheat | |
| 1 | % | soľ | |
| 2 | % | čerstvé droždie | |
| 62 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo. Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť. Teplota cesta: 27 - 28 ºC.
Zrenie cesta: 25 - 30 minút. Navážka na 1 ks je 468 g.
Cestový kus tvarujeme do guľatého tvaru a ukladáme do ražnou múkou vysypaných ošatiek uzáverom dolu. Zatlačíme na povrchu 2x kartou, aby v strede bochníka vznikol rez.
Kysnutie: 50 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 250 ºC, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210 ºC, bez pary, po 3 min. otvoriť odťah, 25 minút,
III: 230 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
Dodatočné informácie
pre chlieb á 400 g.
