Receptúry Receptúry

UrBayr bochník s Fermentom Rustico

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 75 % pšeničná múka T 650
25 % UrBayr zmes (Clean label)
5 % Fermento P Rye Rustico
1 % soľ
2 % čerstvé droždie
62 % voda cca

Technologický postup

Miešanie: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo. Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť. Teplota cesta: 27 - 28 ºC.
Zrenie cesta: 25 - 30 minút. Navážka na 1 ks je 468 g.
Cestový kus tvarujeme do oválneho tvaru a ukladáme na plech.
Kysnutie: 50 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 250 ºC, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210 ºC, bez pary, po 3 min. otvoriť odťah, 25 minút,
III: 230 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Dodatočné informácie

pre bochník á 400 g.

UrBayr bochník s Fermentom Rustico