Receptúry Receptúry

Opitý makový Izidor s parížskou smotanou

Skúšali ste už kombinovať rum s makom? Opitý Izidor si dnes viete vychutnať v novom šate: Šťavnatý zákusok bohato naplnený prémiovou makovou náplňou a brusnicami. Základom je korpus z trenej hmoty Jung Basis Rühr. Dostane Vás úžasná chuť kombinácie maku a jedinečnej chuti parížskej smotany KEN Trufa. A skvelou bodkou na záver je krásne dozdobenie zákuska.

Korpus:

300 g   Jung Basis Rühr
135 g   Zela Delikates
16 g   kakaový prášok
165 g   Tekutá vaječná melanž
85 g   Plnka orechová Premium

Náplň 1:

900 g   Plnka maková Premium
150 g   prevarená voda
300 g   Brusnice v géli
200 g   rum
100 g   Kokosová náplň

Náplň 2:

150 g   Darinka džem extra marhuľa
1900 g   Ken Trufa - parížska smotana

Dozdobenie:

300 g   Zela cukr. poleva tmavá
30 g   rastlinný olej
15 g   mak celý

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou pri najvyšších otáčkach 5 minút. Rozotrieme na papier na pečenie 1x plát o veľkosti 60x40 cm. Plát je najlepšie piecť rovno v "kapsli". Pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút v závislosti od typu pece. Po vychladení si ho natrieme Darinkou džem extra marhuľou. Všetky suroviny na náplň zmiešame dokopy a natrieme na vychladený plát. Vyšľaháme Ken Trufu, ktorú natrieme na makovú náplň. Povrch polievame roztopenou Zela polevou tmavou zriedenou s olejom. Kvôli lepšiemu efektu môžeme urobiť mramorový vzor s roztopenou Zela polevou bielou zriedenou s olejom. Dozdobíme celým makom. Necháme stuhnúť do druhého dňa, nech sa koláčik chuťovo prepojí.

Dodatočné informácie

pre 60 ks á 65 g.

Opitý makový Izidor s parížskou smotanou