Opitý makový Izidor s parížskou smotanou
Skúšali ste už kombinovať rum s makom? Opitý Izidor si dnes viete vychutnať v novom šate: Šťavnatý zákusok bohato naplnený prémiovou makovou náplňou a brusnicami. Základom je korpus z trenej hmoty Jung Basis Rühr. Dostane Vás úžasná chuť kombinácie maku a jedinečnej chuti parížskej smotany KEN Trufa. A skvelou bodkou na záver je krásne dozdobenie zákuska.
https://www.zeelandia.sk/receptury/tradicne-alebo-netradicne/opity-izidor
https://www.zeelandia.sk/@@site-logo/zeelandia.png
Skúšali ste už kombinovať rum s makom? Opitý Izidor si dnes viete vychutnať v novom šate: Šťavnatý zákusok bohato naplnený prémiovou makovou náplňou a brusnicami. Základom je korpus z trenej hmoty Jung Basis Rühr. Dostane Vás úžasná chuť kombinácie maku a jedinečnej chuti parížskej smotany KEN Trufa. A skvelou bodkou na záver je krásne dozdobenie zákuska.
Korpus:
300 g
|
|
Jung Basis Rühr |
135 g
|
|
Zela Delikates |
16 g
|
|
kakaový prášok |
165 g
|
|
Tekutá vaječná melanž |
85 g
|
|
Plnka orechová Premium |
Náplň 1:
900 g
|
|
Plnka maková Premium |
150 g
|
|
prevarená voda |
300 g
|
|
Brusnice v géli |
200 g
|
|
rum |
100 g
|
|
Kokosová náplň |
Náplň 2:
150 g
|
|
Darinka džem extra marhuľa |
1900 g
|
|
Ken Trufa - parížska smotana |
Dozdobenie:
300 g
|
|
Zela cukr. poleva tmavá |
30 g
|
|
rastlinný olej |
15 g
|
|
mak celý |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou pri najvyšších otáčkach 5 minút. Rozotrieme na papier na pečenie 1x plát o veľkosti 60x40 cm. Plát je najlepšie piecť rovno v "kapsli". Pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút v závislosti od typu pece. Po vychladení si ho natrieme Darinkou džem extra marhuľou. Všetky suroviny na náplň zmiešame dokopy a natrieme na vychladený plát. Vyšľaháme Ken Trufu, ktorú natrieme na makovú náplň. Povrch polievame roztopenou Zela polevou tmavou zriedenou s olejom. Kvôli lepšiemu efektu môžeme urobiť mramorový vzor s roztopenou Zela polevou bielou zriedenou s olejom. Dozdobíme celým makom. Necháme stuhnúť do druhého dňa, nech sa koláčik chuťovo prepojí.
Dodatočné informácie