Zemiakový kvet Kefírko
Zemiakový kvet Kefírko
Považan + Zemiaková zmes + Lactorex originál Považan zmes-NEW je ideálna aj pre receptúry na pečivo. Napr. v zaujímavej a chutnej receptúre pre Zemiakový kefírový kvietok. ZEMIAKOVÁ ZMES - je zmes na výrobu zemiakového pečiva - bez obsahu éčok. S obsahom kukuričného extrudátu, cesnaku a soli. Dávkovanie jednotlivých zložiek sme upravili tak, aby výsledné pečivo bolo čo najlepšie.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T-650 |
10 | % | Zemiaková zmes | |
3 | % | Zea Soft | |
5 | % | Považan zmes-NEW | |
2 | % | Lactorex originál | |
5 | % | kefír | |
2 | % | čerstvé droždie | |
1,8 | % | soľ | |
65 | % | voda cca | |
Technologický postup
Doba miesenia: 6 minút pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 25 – 27 °C.
Zrenie cesta 20 – 30 minút.
Navážka cesta na 1 ks: 68 g (30 dielna delička = 2 040 g).
Vytvarujeme žemle, použijeme raznicu kvietok. Žemle obalíme do Decoration Grit a ukladáme na plechy.
Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, po 2 minútach odvetráme, celkom 3 minúty,
II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 9 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
navážka 68 g + 2 g posyp = 70 g, po upečení á 60 g