Receptúry
EBONY bageta

Sójová bageta rustikálneho vzhľadu pre rozšírenie sortimentu Vašej pekárne, jednoduchá na prípravu, s výbornou chuťou a viditeľnými sójovými bôbami na reze. Sója je zdrojom kvalitných bielkovín a v našej zápare je už v podobe ľahko stráviteľnej suroviny.

Cesto:

80 %   pšeničná múka T 650
20 %   ražná múka T 930
100 %   Silkgrain Ebony
1 %   Zelafresh
2 %   čerstvé droždie
2,2 %   soľ
43 %   voda cca

Technologický postup

 

Doba miesenia: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 28 - 29°C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na požadovanú hmotnosť. Cestové kusy následne tvarujeme - najlepšie ručne, do tvaru bagiet zamúčené ražnou múkou, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť. Po nakysnutí narežeme na povrchu a pečieme.

Kysnutie: 40 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,

III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Použité pre navážku 180 g/ks - bageta má po upečení 150 g.

EBONY bageta