Receptúry
Chlieb EBONY ražno - pšeničný (formový)

Skvelý a zdravý ražno-pšeničný chlieb so sójovou záparou Slikgrain Ebony pečený vo formách - dávkovanie 100 % na múku zaručí jeho skvelú chuť a krásny vzhľad na reze.

Cesto:

80 %   ražná múka T 930
20 %   pšeničná múka T 650
100 %   Silkgrain Ebony
3 %   čerstvé droždie
2,5 %   soľ jemná
2 %   Jung Multistabil Plus
54 %   voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 28 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do foriem o dĺžke 28 cm.

Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,

III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 63 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Použité pre navážku 1150 g - chlieb po upečení á 1000 g.

Chlieb EBONY ražno - pšeničný (formový)