MOZARTova TORTA
Chutná výrazne čokoládová torta (v spojení Cesta čokoládového a KEN Trufa) s ochuteným pravým marcipánom od Zeelandia s.r.o. a Compound Wigo Pistácia. Dozdobená s hoblinami mini tmavá čokoláda, ktoré ešte vyzdvihnú vzhľad tortových rezov. Na dozdobenie sme použili fondánovú polevu zo Scaldis Dark a nášho Zela bieleho fondantu.
https://www.zeelandia.sk/receptury/recepty-s-original-marcipanom-1-3-zeelandia/mozartova-torta
https://www.zeelandia.sk/@@site-logo/zeelandia.png
Chutná výrazne čokoládová torta (v spojení Cesta čokoládového a KEN Trufa) s ochuteným pravým marcipánom od Zeelandia s.r.o. a Compound Wigo Pistácia. Dozdobená s hoblinami mini tmavá čokoláda, ktoré ešte vyzdvihnú vzhľad tortových rezov. Na dozdobenie sme použili fondánovú polevu zo Scaldis Dark a nášho Zela bieleho fondantu.
Korpus:
250 g
|
|
Cesto čokoládové |
125 g
|
|
Tek. vaj. melanž |
125 g
|
|
rastlinný olej |
Náplň 2:
300 g
|
|
Marsepein 1:3 Zeelandia |
30 g
|
|
Compound Wigo pistácia |
Dozdobenie:
100 g
|
|
Scaldis Dark |
150 g
|
|
Zela biely fondant |
20 g
|
|
voda |
70 g
|
|
SMET čokoládové hobliny |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto rozotrieme do formy o priemere 23cm. Pečieme pri 170°C cca 20min. v závislosti od typu pece. Na upečený vychladnutý korpus rozotrieme vyšľahanú Ken Trufa. Marsepein vymiešame spolu s Compoud Wigo pistácia a vyvaľkáme na hrubší plát (môžeme aj prifarbiť pre sýtejšiu farbu) a uložíme na vrstvu z Ken Trufa. Fondán rozohrejeme spolu s vodou a vmiešame rozpustený Scaldis Dark. Necháme mierne zachladiť a vylejeme na povrch torty. Lyžicou urobíme vlny a necháme dobre stuhnúť. Boky obalíme do čokoládových hobliniek. Po stuhnutí krájame na 12ks.