Receptúry
Marcipánovo-orechová torta

Vynikajúca kombinácia orechového korpusu s pravým marcipánom v náplni a dozdobení.

Hmota

600 g   Zmes na orechovník
80 g   rastlinný olej
260 g   voda

Náplň 1:

200 g   Zela delikates
400 g   Presta Egg&Brandy (vaječný likér)

Náplň 2:

300 g   MARO originál marcipán 1:3

Dekorácia:

300 g   MARO originál marcipán 1:3

Technologický postup

Zmes na orechovník vymiešame s vodou a olejom pri pomalšom chode stroja lopatkou cca 3 min.

Vymiešanú zmes rozdelíme do 3 ráfkov o priemere 23cm. Pečieme pri 165°C cca 20 min. v závislosti od typu pece.

Krém pripravíme vyšľahaním presty Egg/Brandy so Zela Delikates na hladký krém.

Kompletizácia výrobku: Na podnos uložíme orechový korpus, natrieme 100g krému, naň uložíme 150g rozvaľkaného marcipánu, znova 100g krému a plát cesta. Zopakujeme ešte raz, končíme vrstvou korpusu. Celú tortu obtrieme zvyšným krémom a obalíme do zvyšného vyvaľkaného marcipánu.

Marcipánovo-orechová torta