Receptúry so Silkgrain Sonnen Müsli Receptúry so Silkgrain Sonnen Müsli

Müsli vrkoč so Silkgrain Sonnen Müsli

Ideálne slané pečivo ako snack, k pivu, k posedeniu s priateľmi alebo len tak pre potešenie chuti počas dňa. V´daka svojmu zloženiu -bohatý na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas nebudete mať pri jeho jedení výčitky svedomia.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
15 %   Nordix croissant 15
50 %   Silkgrain Sonnen Müsli
5 %   Zeelandia margarín Zeelback
2 %   Kryštálový cukor
2 %   soľ
5 %   čerstvé droždie
38 %   voda cca

Na prevaľovanie:

42 %   Zeel. marg. ťažný-pláty

Dozdobenie:

4 %   sezamové semienko
4 %   mak modrý nemletý

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 20 - 24 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín zamiesime cesto okrem ťažného margarínu na prekladanie. Zamiesené cesto prekladáme ťažným margarínom 3x3x3, s krátkym odležaním v chlade po druhom prekladaní. Finálny plát cesta o hrúbke 3,5 mm si prenesieme na stôl, preložíme na polovicu, jednu stranu posypeme makom a druhú stranu sezamom, krájame pásy, ktoré následne ukladáme stočené na plech.

Po nakysnutí  vložíme do pece s krátkym zaparením a pečieme.

Pres 30-dielna delička -pres 3492 g. Navážka je 116 + 4 g posyp - cesto po upečení 100 g.

Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

  1. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
  2. 210 °C, bez pary, otvorený odťah,  7 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Müsli vrkoč