Receptúry so Silkgrain Sonnen Müsli
Müsli pečivo so Silkgrain Sonnen Müsli

Kvasová varená zápara s ovsom a bohatým obsahom ľanových, slnečnicových, chia, quinoa a konopných semienok s viditeľnou bohatou štruktúrou na reze. S obsahom prírodného ovseného kvasu. Bez prídavku prídavných látok.Priamo pripravené na použitie - stačí otvoriť vrecko a pridať do miešania. Vďaka už pripravenej zápare - si uľahčíte prácu v pekárni - nemusíte záparu variť, vyhnete sa namáčaniu zŕn ako to je u suchých zmesí a vyhnete sa problémom s plesnivením výrobkov kvôli možnej kontaminácii pri namáčaní zŕn. V trende NATURAL (NON-E) Pre rozšírenie pekárskeho sortimentu viaczrnného chleba a pečiva. JEDINEČNOSŤ zápary: ideálne ako pre slané variácie (chlieb, pečivo, plundra), tak aj pre sladké variácie – muffin, sladké plundrové výrobky a pod. Dávkovanie: 30 – 50 % na hmotnosť múky (podľa druhu a typu použitia). Balenie: 15 kg kartón (3 x 5 kg sáčok). Minimálna trvanlivosť: 6 mesiacov od dátumu výroby.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
50 %   Silkgrain Sonnen Musli
1 %   NON-E Premiumback
3 %   Zeelandia margarín Zeelback
1,8 %   soľ
4 %   čerstvé droždie
48 %   voda cca

Dozdobenie:

10 %   sezamové semienko

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť. Cestové kusy následne tvarujeme do tvaru rožkov, žemlí, pleteniek, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť, po nakysnutí posypeme sézamom a pečieme.

Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie: I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 240 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,

III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

 

Dodatočné informácie

navážka 84 g - hotové pečivo á 70 g.

Müsli pečivo