Receptúry so Silkgrain Sonnen Müsli
Müsli ovocná plundra s marhuľovým gélom

Vyskúšajte aj sladké variácie so záparou Silkgrain Sonnen Müsli - a získajte viac z predaja zápary vo Vašich predajniach. Výrobky majú vyššiu pridanú hodnotu, sú dlho čerstvé a veľmi chutné - či už z nich pripravíte muffin, jemné pečivo alebo plnené plundrové pečivo.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
50 %   Silkgrain Sonnen Musli
15 %   Nordix croissant 15
5 %   Zeelandia margarín Zeelback
10 %   Kryštálový cukor
1 %   soľ
7 %   čerstvé droždie
44 %   voda cca

Na prevaľovanie:

42 %   Zeel. marg. ťažný-pláty

Náplň:

110 %   Marhuľový gél

Dozdobenie:

5 %   Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Cesto prekladáme ťažným margarínom 3-4-3, po druhom preložení dáme odležať do chladu. Finálny plát cesta je 3,5 mm. Z cesta vykrojíme tvary podľa požiadavky, naplníme marhuľovým gélom a uzavrieme. Výrobky dáme nakysnúť do kysiarne, po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.

Kysnutie: 60 - 70 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

  1. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
  2. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,
  3. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

pre navážku 108 g (76 g cesto + 31 g náplň + 1 g vaječná melanž) - výrobok po upečení á 90 g.

Müsli ovocná plundra s marhuľovým gélom