Müsli ovocná plundra s marhuľovým gélom
Müsli ovocná plundra s marhuľovým gélom
Vyskúšajte aj sladké variácie so záparou Silkgrain Sonnen Müsli - a získajte viac z predaja zápary vo Vašich predajniach. Výrobky majú vyššiu pridanú hodnotu, sú dlho čerstvé a veľmi chutné - či už z nich pripravíte muffin, jemné pečivo alebo plnené plundrové pečivo.
Cesto:
| 100 % | Pšeničná múka T 512 | |
| 50 % | Silkgrain Sonnen Musli | |
| 15 % | Nordix croissant 15 | |
| 5 % | Zeelandia margarín Zeelback | |
| 10 % | Kryštálový cukor | |
| 1 % | soľ | |
| 7 % | čerstvé droždie | |
| 44 % | voda cca | 
Na prevaľovanie:
| 42 % | Zeel. marg. ťažný-pláty | 
Náplň:
| 110 % | Marhuľový gél | 
Dozdobenie:
| 5 % | Tekutá vaječná melanž | 
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Cesto prekladáme ťažným margarínom 3-4-3, po druhom preložení dáme odležať do chladu. Finálny plát cesta je 3,5 mm. Z cesta vykrojíme tvary podľa požiadavky, naplníme marhuľovým gélom a uzavrieme. Výrobky dáme nakysnúť do kysiarne, po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.
Kysnutie: 60 - 70 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
 - 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,
 - 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút.
 
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pre navážku 108 g (76 g cesto + 31 g náplň + 1 g vaječná melanž) - výrobok po upečení á 90 g.
                