Receptúry Receptúry

Twister JOGOGOLD s piri piri omáčkou

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 50 % pšeničná múka T 650
50 % JOGOGOLD
4 % čerstvé droždie
3 % rastlinný olej
50 % voda cca
Náplň: 45 % Piri piri omáčka
18 % strúhaný syr

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 29 °C.

Zrenie cesta 05 – 10 minút.

Z uvedených surovín zamiesime cesto a necháme vyzrieť. Pres á 1 127 g - pre 15 ks cesta. Navážka na 1 ks á 75 g. Po vyzretí cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, potrieme s piri piri omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Cesto preložíme, narežeme na pásiky o šírke 30 mm, raz stočíme a ukladáme na plechy. Po nakysnutí pečieme.

Kysnutie: 50 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,

III. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

1 twister á 90 g.

Twister JOGOGOLD s piri piri omáčkou