Receptúry Receptúry

Piri piri PIZZA

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
8 % Jung La baguette
5 % rastlinný olej
70 % piri piri omáčka
2 % čerstvé droždie
63 % voda cca
30 % strúhaný syr
25 % šunka

Technologický postup

Doba miesenia: 5 minút pomaly a 7 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 29 °C.

Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Z uvedených surovín zamiesime cesto a necháme vyzrieť. 30 dielna delička: pres 2115 g. Navážka na 1 ks á 70 g. Po vyzretí tvarujeme do tvaru žemlí a necháme oddýchnuť a rozvaľkáme. Uložíme na plechy, potrieme s náplňou, uložíme šunku a posypeme syrom.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

pre pizzu á 100 g.

Piri piri PIZZA