Špaldová kocka s orechmi
Špaldová kocka s orechmi
Kombinácia špaldového cesta so Zeelandia Premium slivkovým lekvárom sa perfektne hodí k jesenným posedeniam v kaviarni a cukrárni alebo ako rodinné rezy na víkend. Vaši zákazníci určite nadšene zaboria vidličku do tohto mäkučkého a chutného zákuska a vychutnajú si tak pravú chuť surovín od Zeelandie.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Hmota: | 900 | g | Cesto špaldové s orechmi |
| 450 | g | Tek. vaječná melanž/vajcia | |
| 450 | g | rastlinný olej | |
| Náplň 1: | 600 | g | ON Slivkový lekvár Premium s jablkami |
| 100 | g | pomarančová šťava | |
| 50 | g | voda | |
| Náplň 2: | 700 | g | KEN Presto |
| 700 | g | Tvarohová náplň Štandard | |
| 350 | g | Salko | |
| 10 | g | vanilková pasta | |
| 230 | g | Zeesan Neutral | |
| 230 | g | voda | |
| Dozdobenie: | 150 | g | mix mletých orechov |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri prvej rýchlosti. Rovnomerne rozdelíme na tri plechy o rozmere 30 x 40 cm a pečieme pri teplote 170 °C – 180 °C cca 14 – 15 minút.
Náplň 1:
Slivkový lekvár s pomarančovou šťavou a vodou zohrievame a miešame do spojenia.
Natrieme prvý plát s polovicou pripravenej náplne.
Náplň 2:
Smotanu KEN Presto, tvarohovú náplň, Salko a vanilkovú pastu spolu vyšlaháme na 80 %, pridáme Zeesan Neutral zmiešaný s vodou.
Došlaháme na požadovanú hustotu a 900 g tejto náplne natrieme na prvý plát, ktorý už máme potretý slivkovým lekvárom.
Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Na posledný plát navrstvíme zvyšný krém a pripravený rez posypeme mletými orechami.
Dodatočné informácie
plech 30 x 40 cm
