Perníkové dukáty so slivkovým lekvárom
Perníkové dukáty so slivkovým lekvárom
Perníčky a perníkové dukáty s kvalitným slivkovým lekvárom Premium. Raz ich upečiete a budete ich chcieť piecť stále. Perníčky majú skvelú chuť a sú hneď mäkké. Zároveň po dobrom uskladnení dlho vydržia. Okrem toho z Cesta Korzenného (perníkového) viete pripraviť aj trenú hmotu, cookies a pod.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Hmota: | 1 000 | g | Cesto Korzenné ( perníkové ) |
| 300 | g | hladká múka T-512 | |
| 250 | g | Zela Delikates | |
| 50 | g | med | |
| 200 | g | studená voda | |
| 5 | g | perníkové korenie | |
| Náplň: | 500 | g | ON Slivkový lekvár Premium s jablkami |
| Dozdobenie: | 120 | g | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Suroviny na cesto miešame lopatkou pri pomalých otáčkach do spojenia hmoty. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň cesto vyberieme a ešte za studena vyvaľkáme rovnomerne na požadovanú hrúbku na doske posypanej múkou.
Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Uprostred perníkov urobíme malú priehlbinu a za pomoci cukrárskeho vrecka nanesieme na perníčky slivkový lekvár, na ktorý položíme orech.
Pečieme pri 200 °C cca 10 – 12 minút. Po upečení ešte teplé potierame vaječnou melanžou.
Perníčky budú lesklé a mäkké hneď po upečení. Skladujeme ich v uzavretej nádobe. Takto uskladnené vám vydržia aj niekoľko týždňov.
Dodatočné informácie
počet ks v závislosti od navážky na 1 ks
(cca 80 – 100 ks)
