Maková kocka
Maková kocka
Pre milovníkov maku počas celého roka, nielen na Vianoce. S ešte jemnejšou náplňou, vďaka kombinácii kvalitnej varenej makovej náplne a Cream Cheese, prepojenou s neodmysliteľnou chuťou slivkového lekváru. Perníkový korpus je zjemnený o podiel piškótovej hmoty, aby chute spolu správne ladili. Povrch kocky je dozdobený ganážou z pravej bielej čokolády Arabesque.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Hmota: | 450 | g | Cesto Korzenné ( perníkové ) |
| 450 | g | Piškóta 100 svetlá | |
| 450 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
| 270 | g | voda | |
| Náplň: | 1 000 | g | Maková varená náplň |
| 400 | g | Cream Cheese | |
| 400 | g | ON Slivkový lekvár Premium s jablkami | |
| Dozdobenie: | 340 | g | Arabesque Blanc 29 % |
| 170 | g | KEN Presto | |
| 30 | g | celý mak |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus šľaháme metličkou 6 minút pri najvyššej rýchlosti. Rovnomerne rozdelíme na štyri plechy 30 x 40 cm alebo
na dva plechy 60 x 40 cm a pečieme pri teplote 220 °C cca 7 minút.
Náplň: Všetky suroviny na náplň zmiešame do kompaktnej hmoty a navrstvíme na tri pláty. Vrchný plát už len polejeme pripravenou ganážou.
Ganáž: Bielu čokoládu Arabesque Blanc 29 % zalejeme horúcou smotanou KEN Presto.
Miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí a na záver pridáme mak.
Receptúra je vhodná pre plechy 30 x 40 cm alebo 60 x 40 cm.

Dodatočné informácie
plechy 30 x 40 cm alebo 60 x 40 cm
