![Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr](https://www.zeelandia.sk/receptury/receptury-cesta-jello-bolero-instant-a-kokosova-napln/zeelandia-slahane-a-trene-hmoty-piskota-biskuit-a-jung-basis-ruhr/@@images/image-1280-db490486a06573667d489bc09527b791.png)
![Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr](https://www.zeelandia.sk/receptury/receptury-cesta-jello-bolero-instant-a-kokosova-napln/zeelandia-slahane-a-trene-hmoty-piskota-biskuit-a-jung-basis-ruhr/@@images/image-768-476308adbd8dd07344deec3e93c4b2e2.png)
Základná receptúra na piškótovú tortu a pláty
Základná receptúra na piškótovú tortu a pláty
Zmes na prípravu piškótovej hmoty svetlá. Moderný spôsob prípravy piškótovej hmoty, efektívnejšia práca s hmotou, ktorá je stabilná a umožňuje prípravu väčšieho objemu hmoty naraz. Stačí pridať celé vajcia a vodu a našľahať. Dlhá trvanlivosť hotových korpusov.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 1000 | g | Piškóta 100 svetlá |
600 | g | vajcia/váha po rozbití | |
200 | g | voda | |
Roláda: | 1000 | g | Piškóta 100 svetlá |
750 | g | vajcia/váha po rozbití | |
100 | g | voda |
Technologický postup
Na 1 kg piškóty svetlej môžete pridať na konci šľahania olej cca 80g, piškótové cesto bude jemnejšie.
Všetky hore uvedené suroviny šľaháme v šľahacom stroji pri najvyšších otáčkach 6 - 10 minút. Teplota pečenia korpusov je 190-200°C, doba pečenia v závislosti od navážky 25-30 minút. Teplota pečenia rolád je 250°C, cca 5 - 7 minút.
Ak pridávate do svetlej piškóty kakaový prášok - pridajte zároveň také isté množstvo práškového cukru. (samotné kakao sťahuje štruktúru piškóty).
![Základná receptúra na piškótovú tortu a pláty](https://www.zeelandia.sk/receptury/receptury-cesta-jello-bolero-instant-a-kokosova-napln/zeelandia-slahane-a-trene-hmoty-piskota-biskuit-a-jung-basis-ruhr/piskota-100-svetla-receptury/zakladna-receptura-na-piskotovu-tortu-a-platy/@@images/image-400-e794a0c1f5b49bf8142bf4435db04b99.jpeg)