Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr

Punčovo-pomarančové rezy

Chuť, vôňa aj vzhľad 100% lákavý. Skvelé, šťavnaté punčové rezy s jedinečnou citrusovou chuťou rozvaru a dokonca s menším obsahom cukru. Chutné zloženie vďaka použitým ovocným náplniam do rozvaru - Fruitful Citrónový krém a Pomaranč. Namiesto džemu skvele doplnená chuť s Fruitful Pomaranč. Jedinečný vzhľad a farba fondánu, ktorá ešte viac zatraktívni tento skvelý zákusok.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 1200 g Piškóta 100 svetlá
700 g vajcia/váha po rozbití
250 g voda
3 g červené potravinárske farbivo
Náplň 1: rozvar 1000 g Voda
420 g kryštálový cukor
300 g Fruitful Pomaranč
200 g Fruitful Citrónový krém
20 g punčová aróma
Náplň 2: 450 g Fruitful Pomaranč
Dozdobenie: 500 g fondant
3 g pomarančové potravinárske farbivo

Technologický postup

Piškótu 100 svetlú, vodu a vaječnú melanž si šľaháme v šľahači pri najvyšších otáčkach 5 minút. Z tejto hmoty odoberieme 2x500 g hmoty ktoré rozotierame na 2x pláty na papier na pečenie o veľkosti 60x40 cm. Ostatok vyšľahaného cesta si zafarbíme na červeno a naplníme do "kapslí". Pláty pečieme pri teplote 190°C približne 15 minút v závislosti od typu pece a "kapslí" tie pečieme pri teplote 175°C približne 30 minút. Medzitým si uvaríme punčový rozvar zmiešaním všetkých surovín dokopy a necháme ho prejsť varom. Fruitful Pomarančom natrieme oba pláty a aj kapsle. Skladáme do "obruče". Na spodok dáme tenký biely plát potretý Fruitful Pomarančom. Trochu ho polejeme cukrovým rozvarom. Prikryjeme ho červeným hrubým korpusom ktorý polejeme dostatočne s rozvarom. Na povrch uložíme posledný tenký biely piškótový plát ktorý prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme do druhého dňa. Povrch polejeme roztopeným a zafarbeným fondánom.

Dodatočné informácie

pre 60 ks á 65 g.

Punčovo-pomarančové rezy