Kokosovo-višňová roláda
Kokosovo-višňová roláda
Ľahká a jemne krémová: Jemný korpus z kvalitnej piškótovej hmoty potretý višňami v géli a nadýchanou krémovou kokosovou náplňou. Niekedy stačí tak málo, a predsa dosiahnete veľa. Vďaka tejto kombinácii kokosovo-višňová roláda zakotví do vášho sortimentu ako jedna báseň.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Korpus: | 220 | g | Piškóta 100 svetlá |
| 135 | g | Tekutá vaječná melanž | |
| 45 | g | voda | |
| Náplň 1: | 500 | g | Zela Delikates |
| 300 | g | Kokosová náplň | |
| 100 | g | práškový cukor | |
| Náplň 2: | 1000 | g | Višňový gél |
| 20 | g | agar | |
| Dozdobenie: | 85 | g | Zela cukr. poleva biela |
| 10 | g | rastlinný olej |
Technologický postup
Piškótu 100 svetlú šľaháme s vodou a vaječnou melanžou pri najvyšších otáčkach stroja 5 minút. Zmes rozotrieme na papier na pečenie na 1x plát o veľkosti 60 x 40cm. Pečieme pri teplote 190°C približne 5 minút v závislosti od typu pece. Višňový gél si zohrejeme s agarom a necháme prevrieť. Keď nám vychladne, natierame ho na upečený plát. Necháme stuhnúť. Medzitým si vyšľaháme Zela Delikates izbovej teploty s práškovým cukrom a ručne primiešame kokosovú náplň. Touto náplňou naplníme roládu. Roládu stočíme a kúsok náplne natrieme i na povrch. Roládu necháme stuhnúť. Povrch polievame roztopenou Zelu polevou bielou s olejom. Na ozdobu môžeme použiť kokosové hobliny.
Dodatočné informácie
pre 25 ks á 75 g.
