Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr
Pomarančovo-citrónové rezy s Fruitful Citrónový krém a Pomaranč

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 335 g Biskuit Instant
125 g vajcia/váha po rozbití
35 g voda
Náplň 1: 125 g Zeesan Jogurt
250 g KEN Lactea 35% nesladená
180 g voda
100 g Fruitful Pomaranč
Náplň 2: 125 g Zeesan Jogurt
250 g KEN Lactea 35% nesladená/Rosette
180 g voda
100 g Fruitful Citrónový krém
Náplň 3: 150 g Fruitful Citrónový krém
Dozdobenie: 200 g Fruitful Pomaranč
3 g agar
25 g Paletta Spray Neutral

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus šľaháme v šľahači pri najvyšších otáčkach. Hmotu rozotrieme na papier na pečenie na 1,5 plátu. Pečieme pri teplote 175°C, 12minút v závislosti od typu pece.

Po vychladení rozdelíme veľký plát na dve rovnaké menšie. Spolu budeme mať tri rovnaké pláty.

Ken Lactea (alebo Rosette) 500g si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie. Primiešame Zeesan Jogurt 250g zmiešaný so studenou vodou 360g.

Spolu došľaháme do požadovanej konzistencie. Náplň rozdelíme na dve rovnaké časti. Do jednej ručne primiešame Fruitful Citrónový krém 100g a do druhej Fruitful Pomaranč 100g.

Skladanie rezov: Plát potrieme Fruitful Citr. krémom a natrieme naň pripravený pomarančový krém. Prikryjeme ďalším korpusom, ktorý tiež potrieme s Fruitful Citrónovým krémom a pripraveným citrónovým krémom. Priložíme posledný plát a natrieme tretiu časť Fruitful Citrónový krém.

Zalejeme Fruitful Pomarančom, ktorý sme si zohriali v hrnci s agarom do zovretia. Rezy necháme dobre zatuhnúť. Na koniec ešte zatrieme povrch zohriatou Paletta Spray Neutral pre vyšší lesk a stálosť.

Dodatočné informácie

pre 12 ks rezov á 130 g.

Pomarančovo-citrónové rezy