Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr

Citrónové nanuky s kardamónom

Pečené nanuky na paličke z piškótového korpusu, plnené s Fruitful Citrónový krém so štipkou mletého kardamónu a poliate cukrárskou polevou -jemne dozdobenou bielou čokoládou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
100 g Biskuit Instant
Hmota: 40 g vajcia/váha po rozbití
5 g voda
Náplň 1: 150 g Fruitful Citrónový krém
30 g voda
Náplň 2: 120 g KEN Nata/Ken Presto/Rosette
1 g mletý kardamón
60 g Zeesan Jogurt
120 g voda
Dozdobenie: 300 g Arabesque Noir 58% - pravá belgická čokoláda
60 g Arabesque Blanc 29% - pravá belgická čokoláda

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus šľaháme v mixéri 5 minút pri najvyššej rýchlosti. Zmes rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme 11min. pri teplote 175°C.
Fruitful Citrónový krém si zmiešame dokopy s prevarenou vodou a dobre premiešame, kým sa hmoty nespoja. Rozotrieme na silikónovú podložku hrubšiu vrstvu a necháme zamraziť v mrazáku. Po vymrazení vykrajujeme obdĺžniky. Z korpusu tiež vykrojíme obdĺžniky. Ken Nata/Presto alebo Rosette si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie, prilejeme Zeesan Jogurt zmiešaný s vodou a kardamónom a došľaháme do požadovanej konzistencie.


Skladanie nanuku:

Na spodok formy si nastriekame trochu krému, priložíme citrónový zamrznutý lát. Vložíme do formy paličku. Nastriekame opäť trochu krému a priložíme plát korpusu. Nakoniec doplníme formu až po povrch krémom. Nanuky necháme dôkladne vymraziť. Po zamrznutí opatrne vyberáme z foriem a polievame roztopenou tmavou čokoládou. Dekorujeme hand made ozdobami z Arabesque Blanc alebo inými dekoráciami.

Dodatočné informácie

pre 6 ks á 95 g.

Citrónové nanuky s kardamónom