Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň

Špaldovo-čokoládové rezy (Bielkový sen)

Bielkový sen poteší každú cukrárku, ktorá chce pre svojich zákazníkov len to najlepšie -aby si vychutnali kvalitnú kombináciu našej zmesi Cesto špaldové s orechmi a chutné náplne Rap Špeciál a parížska smotana KEN TRUFA. Výrobok sa dá rýchlo premeniť aj na trvanlivejší rez, ak použijete Presta vanilla namiesto Rap Špeciál a Bolero instant namiesto KEN Trufa.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus 1: 700 g Cesto špaldové s orechmi
180 g Zela Delikates
140 g vajcia/váha po rozbití
Korpus 2: 360 g bielka/váha po rozbití
340 g cukor kryštál
300 g pšen.múka polohrubá
120 g Zela Delikates
40 g kakaový prášok Arabesque
10 g kypriaci prášok
Náplň 1: 270 g Rap Špeciál
540 g voda
Náplň 2: 900 g KEN TRUFA/parížsky krém
Poleva: 250 g Arabesque Noir 58% + stužený pokr. tuk/Cera
ozdoby z čokolády

Technologický postup

Cesto špaldové s orechmi, vaječnú melanž a Zela Delikates spracujeme na homogénne cesto. Vyvaľkáme na plech pokrytý pečným papierom o rozmere 30x40 cm a pečieme pri 170°C cca 15-20 min.

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a potom pridáme múku s kakaom Arabesque a Zelu Delikates (rozpustíme).

Pripravené cesto rozdelíme na dva plechy o rozmere 30x40cm a pečieme pri 180°C cca 12 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme špaldový plát a natrieme polovicu vyšľahanej Ken Trufa (alebo Bolero Instant: 400 g Bolero Instant, 180 g voda, 320 g ZelaDelikates). Priložíme bielkový kakaový plát a natrieme Rap špeciál (návod na obale) - alebo hotovú vanilkovú náplň Presta Vanilla. Znova priložíme bielkovým kakaovým plátom a natrieme zvyšnú Ken Trufa.

Povrch výrobku polejeme roztopenou čokoládou.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Špaldovo-čokoládové rezy (Bielkový sen)