Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň

Mrkvový cheesecake

Mrkvový cheesecake nesmie chýbať v žiadnej kolekcii najpredávanejších typov týchto skvelých zákuskov. Mrkva je chuťovo a vzhľadovo skvele skombinovaná s treným špaldovým cestom s orechmi.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 500 g Cesto špaldové s orechmi
130 g Zela Delikates
100 g vajcia/rozbité na váhu
100 g strúhaná mrkva
Náplň: 900 g mascarpone
150 g jemný tvaroh
225 g Ken Presto/Rosette
Dozdobenie: 50 g strúhaná mrkva, jedlé kvety

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame v stroji lopatkou.
Cesto rovnomerne rozložíme do tortovej obruče vystlanej papierom na pečenie a vystriekanej s Carlex sprejom.
Pečieme pri teplote 170°C približne 25 minút v závislosti od typu pece.


Korpus po vychladení rozrežeme na dve rovnaké časti. Spodok necháme v tortovej forme, naň nanesieme cheesecake náplň, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín na náplň a zahladíme.

Po stuhnutí povrch posypeme odrobinkami z druhej polovice korpusu. Dozdobíme strúhanou mrkvou a sušenými jedlými kvetmi.

Dodatočné informácie

Pre 1 korpus á 24 cm (1950 g)

Mrkvový cheesecake