Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň

Karamelový cheesecake

Obľúbený nepečený karamelový Kto by ho nemiloval? A hlavne ak je navyše chutne a bohato dozdobený a v kaviarni si ho vychutnáte vlastne dvojmo - ako cheesecake, tak aj ako malý dezert alebo chuťovku ku káve. Chuť sa úžasne dopĺňa s obľúbeným Cestom špaldovým s orechmi. Zároveň skvelou kombináciou karamelovej náplne s čokoládovou polevou na povrchu cheesecaku.

Hmota:

250 g   Cesto špaldové s orechmi
65 g   Zela Delikates
50 g   vajcia/váha po rozbití

Náplň 1:

500 g   mascarpone
500 g   Ken Lactea

Dozdobenie:

40 g   Ken Lactea
40 g   Arabesque Blanc -biela 29%
40 g   Satina Toffee/karamelová čokoláda

Technologický postup

Cesto špaldové s orechmi, Zelu Delikates a vaječnú melanž spracujeme v kompaktné cesto, ktoré rozprestrieme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Spodok cheesecaku si predpečieme v peci pri 180°C približne 12 minút, dozlatista. Vyberieme z pece a spodok necháme vychladiť.

Ken Lactea zmiešame v mixéri spolu s tvarohovou plnkou a Zeesanom Neutral. Tvarohovú náplň nanesieme na upečený špaldový spodok a zarovnáme. Necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí natrieme na povrch karamelovú polevu. Roztopením Ken Lactea s čokoládami (spolu) v mikrovlnke, vznikne karamelová poleva na dozdobenie.

Dodatočné informácie

Pre 1 korpus á 24 cm (1440 g)

Karamelový cheesecake