Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň

Odpaľovaná hmota Jello Total - základná receptúra

Jello Total je kompletná zmes pre výrobu odpaľovanej hmoty a pečených výrobkov z odpaľovaného cesta bez použitia vajec. Korpusy sa navyše podobajú tradične vyrobeným, s dobre vykreslenou štruktúrou, majú pekný objem. Použitie: pre cukrárne (na pečenie odpaľovaných výrobkov ako venčeky, banániky, veterníky a pod.). USPs (unique selling points or proposition) = jedinečné vlastnosti výrobku: -jednoduchá a kratšia príprava oproti klasickej varenej hmoty,príprava s teplou/horúcou vodou, -hmotu netreba variť a pridáva sa horúca 50-60°C voda: nižšie riziko popálenia zamestnancov, zníži sa spotreba energie pri výrobe, uľahčenie práce zamestnancom, zmes je po malej chvíli pripravená k drezírovaniu a pečeniu, -štandardná kvalita upečených výrobkov a hmoty pri dodržaní receptúry, -príprava bez použitia čerstvých vajec – bezproblémové spracovanie bez biologického odpadu – škrupín z vajec, po upečení sa dajú neplnené korpusy zamraziť a použiť neskôr – príprava vopred, -pri pečení veľký objem, pekná farba a tvar konečných výrobkov, v konečnom výsledku redukcia nákladov na výrobu, veľmi prijateľná cena zmesi v porovnaní s klasickou receptúrou. Trvanlivosť upečených neplnených korpusov: pri skladovaní v chlade do 5 – 6 °C, 5 – 7 dní.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Základná hmota: 1000 g Jello Total
1500 g voda 50-60°C

Technologický postup

Zmiešajte Jello Total a horúcu vodu 50-60°C pomocou lopatky počas 5 minút pri stredných otáčkach. Pred drezírovaním nechajte hmotu 15 minút odpočinúť a vychladnúť. Počiatočná teplota pečenia je 220 °C (len prvých 10 minút). Teplotu následne stiahneme na 190°C a dopekáme 15-20minút v závislosti od navážky korpusu. Rúru počas pečenia neotvárajte, aby veterníky/venčeky nespadli na objeme.Veterníky, venčeky 25 – 30 minút. Banániky 20 – 25 minút.

Odpaľovaná hmota Jello Total - základná receptúra