Špice s Bolero Instant
Špice s Bolero Instant
Špic ako má byť - komplet zo surovín Zeelandia - Bufler piškótka, Bolero ako základ krému na špice, Topmix ako chutná polotekutá náplň špicov a kvalitná Zela cukrárska poleva tmavá dodá tomuto výrobku správnu chuť a vzhľad.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Hmota na buflerky/piškótky: | 250 | g | Bufler Komplet |
| 115 | g | voda | |
| Náplň na obal špicov: | 500 | g | Bolero Instant |
| 625 | g | Zela Delikates/Zeelback - maslo/margarín | |
| 225 | g | voda | |
| Náplň do vnútra špicov: | 200 | g | Topmix |
| 50 | g | práškový cukor | |
| 70 | g | rum | |
| 150 | g | teplá voda | |
| (alebo Váš obľúbený vaječný likér) | |||
| Poleva: | 500 | g | Arabesque Noir -pravá belgická čokoláda 58% |
| 100 | g | stužený pokrmový tuk/Cera |
Technologický postup
Bufler vyšľaháme s vodou cca 5 min. pri najrýchlejšom chode stroja.
Na plechy s pečným papierom striekame buflerky a pečieme pri 190°C cca 15-20 min.
Vychladené buflerky potrieme čokoládou. Na takto pripravené buflerky striekame pomocou špeciálneho nadstavca špice a poriadne zachladíme. Po zachladení naplníme tekutou náplňou z Topmixu a uzatvoríme čiapočkou z krému. Po dôkladnom stuhnutí máčame do čokolády. Príprava krému: Bolero instant a vodu zamiešame a necháme cca 10 min. napučať. Potom pridáme margarín a vyšľaháme krém-skôr tuhší, nie nadýchaný.
Príprava tekutej náplne: Všetky suroviny vymiešame metličkou.
Dodatočné informácie
pre 30 ks špicov á 70 g.
