Bolero Instant - kakaová náplň Bolero Instant - kakaová náplň

Špice s Bolero Instant

Špic ako má byť - komplet zo surovín Zeelandia - Bufler piškótka, Bolero ako základ krému na špice, Topmix ako chutná polotekutá náplň špicov a kvalitná Zela cukrárska poleva tmavá dodá tomuto výrobku správnu chuť a vzhľad.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota na buflerky/piškótky: 250 g Bufler Komplet
115 g voda
Náplň na obal špicov: 500 g Bolero Instant
625 g Zela Delikates/Zeelback - maslo/margarín
225 g voda
Náplň do vnútra špicov: 200 g Topmix
50 g práškový cukor
70 g rum
150 g teplá voda
(alebo Váš obľúbený vaječný likér)
Poleva: 500 g Arabesque Noir -pravá belgická čokoláda 58%
100 g stužený pokrmový tuk/Cera

Technologický postup

Bufler vyšľaháme s vodou cca 5 min. pri najrýchlejšom chode stroja.

Na plechy s pečným papierom striekame buflerky a pečieme pri 190°C cca 15-20 min.

Vychladené buflerky potrieme čokoládou. Na takto pripravené buflerky striekame pomocou špeciálneho nadstavca špice a poriadne zachladíme. Po zachladení naplníme tekutou náplňou z Topmixu a uzatvoríme čiapočkou z krému. Po dôkladnom stuhnutí máčame do čokolády. Príprava krému: Bolero instant a vodu zamiešame a necháme cca 10 min. napučať. Potom pridáme margarín a vyšľaháme krém-skôr tuhší, nie nadýchaný.

Príprava tekutej náplne: Všetky suroviny vymiešame metličkou.

Dodatočné informácie

pre 30 ks špicov á 70 g.

Špice s Bolero Instant