Receptúry
Ražné pečivo s Pravdivo ražnou zmesou

Určite viete, že z našej Pravdivo ražnej zmesi si viete upiecť skvelý chlieb s pekným objemom, úžasnou striedkou, ale čo tak pripraviť Vašim zákazníkom aj ražné pečivo? Nesklame Vás, je tiež super ako aj chlieb.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pravdivo ražná zmes
1 % Jung Multistabil Plus
3 % čerstvé droždie
55 % voda cca

Technologický postup

    Doba miesenia: 8 minút pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 28 – 30 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

    Po vyzretí pres rozdelíme na klonky, ktoré tvarujeme napr. na rožky a upravíme ešte raznicou do požadovaného vzhľadu.

    Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť. Pres 2880 g - 30-dielna delička - kus á 96 g. Pečivo po upečení á 80 g.

    Kysnutie: 50 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

  1. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
  2. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 4 minúty,
  3. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Ražné pečivo