Receptúry Receptúry

Pravdivo ražný chlieb

PRAVDIVO RAŽNÁ ZMES je obľúbenou 100 % zmesou na výrobu ražného chleba a pečiva v našom sortimente. Predstavte si chutný a pritom nadýchaný (s pórovitou striedkou a dobrým objemom) ražný chlieb. Ako je to možné? Práve vďaka PRAVDIVO RAŽNEJ ZMESI zo Zeelandie - 100 % zmesi - jej vyváženému zloženiu, použitej kvalitnej múke a ostatných surovín v zmesi ako je kvalitný ražný kvas a chutné semienka- dokážete vyrobiť ražný chlieb so stálou a výbornou kvalitou, pričom spotrebitelia ocenia jeho chuť, peknú pórovitosť striedky, pekný objem a chutnú kôrku. Zostane dlho čerstvý a zákazníci Vám ho budú pravidelne znova a znova kupovať. PRAVDIVO RAŽNÁ ZMES je ideálna taktiež na výrobu ražného pečiva.

Cesto:

100 %   Pravdivo ražná zmes
1 %   Jung Multistabil Plus
3 %   čerstvé droždie
56 %   voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 8 minút pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 26 – 28 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme voľne na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

  1. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
  2. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
  3. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 25 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

 

Dodatočné informácie

Receptúra je pre navážku 540 g - po upečení á 450g.

Pravdivo ražný chlieb